Όροι Χρήσης  | Χάρτης ιστότοπου   

   Γλώσσες:  

     Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ποιοί είμαστε

Το δικηγορικό γραφείο του Θεόδωρου Κ. Γιαννακόπουλου αποτελεί ουσιαστικά την συνέχεια του δικηγορικού γραφείου "Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος και Συνεργάτες", ιδρυτής του οποίου υπήρξε ο Κωνσταντίνος Θ. Γιαννακόπουλος. Ο Κωνσταντίνος Θ. Γιαννακόπουλος σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ'όπου αποφοίτησε το 1965. Μετά από μεταπτυχιακές σπουδές ("Postgraduate Diploma in Shipping Law" και "LLM in Maritime Law, Carriage of Goods by Sea, Marine Insurance and General Principles of Insurance Law"), στο ναυτικό δίκαιο, στο University College London (1969-1971) και μια επιτυχημένη καριέρα ως νομικός σύμβουλος σε ελληνικές πλοιοκτητικές και εφοπλιστικές εταιρείες του Λονδίνου (1971-1977), εγκαθίσταται στα τέλη του 1977 στην Ελλάδα, έτος στο οποίο και εγκαινιάζει την λειτουργία του γραφείου του στον Πειραιά στην οδό Κολοκοτρώνη.

Το γραφείο στελεχώθηκε από δικηγόρους συνεργάτες και εστίασε την δραστηριότητα του στην  εκπροσώπηση πελατών με ναυτιλιακά συμφέροντα, εντός και εκτός Ελλάδας, ενώπιον δικαστηρίων, αλλά και άλλων αρχών (Διαιτησία Λονδίνου), σε υποθέσεις ναυτιλιακού χαρακτήρα με κύριο αντικείμενο τις διαφορές από ναυλώσεις πλοίων, καθώς και στην παροχή νομικών συμβουλών σε ζητήματα ασφαλειών πλοίων. Σταδιακά η ενασχόληση του γραφείου με το ναυτικό δίκαιο διευρύνθηκε και σε άλλα θέματα ιδιαίτερου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος όπως: χρηματοδότηση πλοίων και υποθήκες, συμβάσεις ναυπηγήσεως πλοίων, συμβάσεις αγοραπωλησίας πλοίων, νηολόγηση πλοίων, σύγκρουση πλοίων, διάσωση, ρύπανση, σύσταση και διοίκηση εταιρειών, συντηρητική κατάσχεση πλοίων και ναυτεργατικές διαφορές.  

Το 1991 το δικηγορικό γραφείο "Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος και Συνεργάτες"  ενώνει τις δυνάμεις του με το δικηγορικό γραφείο "Δημήτριος Γάθης και Συνεργάτες". Στο χρονικό διάστημα της ύπαρξης του, ήτοι από το 1991 έως τα μέσα του 2007, το νεοσυσταθέν γραφείο υπό την νέα επωνυμία "Γιαννακόπουλος- Γάθης και Συνεργάτες" κατορθώνει να δημιουργήσει ένα εκτενές δίκτυο ανταποκριτών δικηγόρων που εξειδικεύονται στον χειρισμό ναυτιλιακών υποθέσεων σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της Ελλάδας, Ευρώπης, Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας, Ηνωμένων Πολιτειών, Αφρικής, Νοτίου Ασίας, Απω Ανατολής και Αυστραλίας. Παράλληλα προστίθενται νέοι τομείς δραστηριότητας όπως το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, τo Εμπορικό Δίκαιο (Εμπορικά Σήματα, Ευρεσιτεχνίες και συγχώνευση εταιρειών), το Τραπεζικό και Φορολογικό δίκαιο.     

Στα μέσα του 2007 ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, κατόπιν συνταξιοδότησης του, αφήνει τα ηνία  του γραφείου στον υιό του, Θεόδωρο Κ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος αποφασίζει να μεταφέρει την έδρα του στον Άλιμο, διατηρώντας, ωστόσο, την εν γένει φυσιογνωμία του ως αστικό-εμπορικό-ναυτιλιακό δικηγορικό γραφείο.

Σήμερα το δικηγορικό γραφείο Θεόδωρος Κ. Γιαννακόπουλος, έχοντας ως όπλο του, την μακρά παράδοση που φέρει στον επιδέξιο και επιτυχημένο χειρισμό υποθέσεων που άπτονται του Αστικού, Εμπορικού και Ναυτικού Δικαίου και ως γνώμονα του, την ευηπόληπτη και αποτελεσματική άσκηση δικηγορίας, προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νομικής εκπροσώπησης, δίνοντας την ίδια στιγμή προτεραιότητα στην  εξυπηρέτηση του πελάτη με εύλογες ωστόσο χρεώσεις.

Για να δείτε, ειδικότερα και πιο αναλυτικά, τις υπηρεσίες που προσφέρουμε κάντε κλικ εδώ.  

 

| | | |
2011 ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ.  ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ